1

در روزگاری که آمار افسردگی و ناامیدی در جوامع رو به افزایش است، یک مستند اجتماعی توانست با روایت انسانی و پژوهشگرانه خود، نگاه مخاطبان را به مسئله خودکشی از زاویه‌ای تازه باز کند. دکتر محمدمهدی فتوره‌چی، پژوهشگر و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار پیام خانواده تأکید کرد که تولید آثار مستند چون «آخرین نامه» می‌تواند مردم را به گفت‌وگو، همدلی و پیشگیری از آسیب‌های روانی در خانواده‌ها ترغیب کند.

به گزارش پایگاه خبری پیام خانواده؛ در حاشیه نمایش مستند «آخرین نامه»، خبرنگار پایگاه خبری پیام خانواده با دکتر محمدمهدی فتوره‌چی به گفتگو پرداخت و بر ضرورت نقش رسانه‌ها در گفت‌وگو و پیشگیری از آسیب‌های روانی در جامعه تأکید شد.

دکتر فتوره‌چی با اشاره به اهمیت پیام اجتماعی مستند «آخرین نامه» گفت:

«این مستند توانسته بود مسئله‌ای عمیق و تلخ را با نگاهی انسانی و قابل‌فهم برای عموم مردم بازگو کند. حضور کاراکتری که خود پژوهشگر اجتماعی است، باعث شده روایت اثر عمق بیشتری بگیرد و مخاطب، با اندیشه و احساس همراه شود.»

او ادامه داد:

«خودکشی متأسفانه از موضوعات مبتلابه جامعه‌های امروزی است و کمتر خانواده‌ای را می‌توان یافت که به نوعی با آن مواجه نشده باشد؛ چه در قالب تجربه شخصی، چه غیرمستقیم از طریق اطرافیان. همین امر ضرورت آگاه‌سازی عمومی را از طریق رسانه‌هایی با دامنه وسیع‌تر مانند شبکه دو یا شبکه مستند افزایش می‌دهد.»

به گفته این پژوهشگر دانشگاه تهران، رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی باید از ابزارهای گوناگون بهره‌ بگیرند تا سطح سواد روانی جامعه بالاتر رود. او افزود:

«وقتی فیلم یا مستندی بتواند ذهن تماشاگر را بعد از خروج از سالن درگیر نگه دارد، یعنی موفق شده تأثیر واقعی بگذارد. اثر خوب آن است که باعث شود شخص چند روز به موضوع فکر کند و در حد بضاعت خود قدمی در مسیر پیشگیری از آسیب‌ها بردارد.»

فتوره‌چی در پایان تأکید کرد:

«بخش پایانی مستندها و فیلم‌های اجتماعی بهتر است با توصیه‌هایی عملی برای مواجهه با بحران‌ها همراه باشد. ما به شدت نیازمند گفت‌وگو با کسانی هستیم که احساس ناامیدی یا افسردگی دارند. اگر رسانه بتواند چنین گفت‌وگویی را احیا کند، جامعه به سمت سلامت روان بیشتر حرکت خواهد کرد.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

آخرین‌ها